Om mig och bloggen

Hej och välkomna till Team Tranås Trollings blogg.

Bloggen kommer så klart att handla om det som alla andra bloggar i kategorin trollingbloggar gör, nämligen fiske, båtar och infrusna rampar. Även ett och annat tips om båtelektronik och båtar i allmänhet kommer nog komma med ibland. 
När trolling är som bäst. 4 kilos röding från Vättern.

Jag som driver denna blogg heter Jonas Andersson och kommer från Tranås. Jag är en obotlig trollingfiskare, men har även ett stort intresse för båt och fiskevårdsfrågor.

Tranås stolthet i fiskevårdsfrågor, Tranås Energi


Jag bor vid Sommens strand med fru, 3 pojkar och ett hus vilket så klart gör att tiden aldrig räcker till. Så man får anpassa fisket efter läget, vilket gör att ett dagspass på Sommen men framförallt Vättern brukar dominera. Trolling med löja är en av mina största laster, vilket gör att en hel del av fisketiden även går åt till att dänga nät och paketera påsar.

Fru med barnen.

På vardagarna jobbar jag som yrkeslärare på gymnasieskolan i Tranås. Där utbildar jag ungdomar mot att bli framtida möbel och inredningssnickare. Därav kommer nog mitt intresse för att arbeta praktiskt med båten.


Plastarbeta pågår. Öppnat upp för att få mer benutrymme.
Har fiskat det mesta i min ungdom, men trolling är ju som sagt det som jag fastnat för. 
Kombinationen av fiske och båtliv passar mig bra, men jag har lite förflutet som specimen fiskare också, även med någon guldnål i bagaget.

Även lite trolling under specimentiden hanns med. 
Här Vätterngädda på 16.9 kg. C&R så klart.

Metet är nu lagt på hyllan. Här med Svartåsarv på 1395g

De fiskar som hamnar på kroken idag är lax, öring, röding och sik, kanske även någon gös kommer upp ibland.


När det gäller klubbverksamheten så är jag aktiv i Hästholmens fiskeklubb HFK, Vätterns trollingklubb VTK och Tranås Sportfiskeförening TSF. 


Mitt jobb i TSF är att jobba med frågor rörande klubbens deltagande i Sommens fiskevårdsområde, även vara kontaktman mot de som har frågor som berör fiskevårdsområdet samt samordnare av klubbens trollingfiskekort.
http://www.fiskeklubben.se/


I den nystartade klubben HFK är jag utsedd sekreterare och även lite tillverkare av prisplaketter.
I VTK, klubben i Motala har jag inte gjort så mycket nytta, mest pratat skit, ätit upp deras smörgåstårta och så lite jobb med deras blogg såklart.  

Under de senaste åren, har jag även jobbat en hel del med frågor berörande utsättningarna av Gullspångslaxen i Vättern. En fråga som är så komplicerad, så att om alla vi som fiskar i sjön, förstod hur invecklat hela det här paketet är, nog förhoppningsvis skulle lägga ner lite mer tid och eftertanke i denna fråga.


http://merlaxivattern.se/

Ni får gärna höra av er till mig om ni har några frågor gällande laxen i Vättern.  Jag svarar så gott det går.    Inga kommentarer: