söndag 15 februari 2015

Summering Grand Slam helgen 2015!

Då var 2 dagars fiske i Hästholmen över för denna gången. En kanontrevlig helg, men tyvärr lite segt fiske för mig och Pelle Henningsson.

Segt kanske är fel ord. Men det bra fisket en del hade haft under veckan gjorde att förväntningarna var lite högre ställda en vanligt. Kanonfint väder på söndagen, gjorde dock att man kunde njuta av våran fina sjö utan att det behövde hugga så mycket.



Vi börjar med en bild på Jimmy Johansson (Team Rya). Jimmy och Fredrik Abrahamsson var med i lördagens tävling, och lyckades då med bedriften att ta största HFK laxen under helgen, och den största som har kommit upp i klubben under hela året dessutom.
Mer om detta kommer på Hästholmens blogg under veckan.
Stort Grattis. 
Första bilden från fredagen blir på en trollare vid namn Martin. I vindar upp mot 9sek under dagen så trotsade Engström vågorna med båten full av grejer.
Våran största fisk under fredagen blev en lax på 5,6kg. Många andra båtar fiskade bra, med flera stora laxar i båten. Men vi vet, att det berodde enbart på att vi hade ett sådant där otäckt Apex nerskickat i vattnet :)
Ny dag gryr. Snart dags för tävling. Team Hangover (Jonas Neth och Magnus Svensson) riggar vid sidan om oss. De lyckades lite bättre med sin riggning, för de kom 2:a med 110 grams skillnad upp till 2:an. Bra jobbat!
Ute på sjön. Pelle vaktar spöna!
Team Foxtops (Pär och Jocke Almqvist) ligger och nöter bredvid oss. De har just haft ett trippelhugg!
Det har inte vi, men vi ser en örn istället!
Första gången vi fick en bild på en sittande örn vid stranden. Kul, och åter igen en otrolig naturupplevelse varje gång man glider fram längst Ombergs strandkant.
Största fisken för dagen i våran båt. Fin öring på 3,8kg. Synd att den inte var lite mer välmatad.
Drillning? Tror det är team Albatross som grejar.
Strandnära fiske chansade vi på. Men det var kanske inte rätt beslut idag. En lax och en öring blev det till slut så vi gick inte helt lottlösa.


Full aktivitet i hamnen sista 10 minuterna innan startbrickorna ska vara inlämnade.

Resultatet från tävlingen. Vi kom 10:a med våra fiskar.

Vinnare av tävlingen blev Team Pettersson/Trolleri (Magnus Pettersson och Stoffe Karlsson. Efter att ha formtoppat sig under hela hösten/vintern så visade de vad skåpet skulle stå.
Diet, mycket klagomål och lite glögg var det vinnande konceptet för dagen. Själv satsade vi på löja :(

Stort grattis till er, MP och Stoffe. Bra jobbat och tack till alla, med team Gesse i spetsen, som hjälpte till.

Tack Pelle som trogen gast, och helgens största tack till de 2 Motala grabbar som tipsade om var storöringen höll till. En 3,8 kg blev det tack vare er. Hoppas ni fick en mysig alla hjärtans dag där hemma under lördagen.


Nu siktar vi på KWS den 7 mars. Då ni, då är vi laddade till tusen igen :)



Lite bilder här nedan från start och mål:

















2 kommentarer:

Kenneth Magnusson sa...

Hej Jonas!
Kul att du/ni tagit alla dessa trevliga
båt och trollingbilder.
TeamAlbatross

Team Tranås Trolling sa...

Hej!
Ja det är roligt att knäppa lite i väntan på den stora laxen :)

MVH Jonas